Anasayfa


     Osb-2 18 mm. Egger

   
Üretici : Egger
Ürün Özellikleri
** Yüklü alımlar için fiyat sorunuz.
 Teklif İste        Detay
 
 
Detay



EGGER OSB, DIN EN 300'e uygun olarak yönlendirilip dağıtılmış kümelerden oluşan (mikro-ince ahşaplar) üç katlı yapıya sahip düz bir elyaf tahtadır. Özel küme geometrisi [160 mm'ye [6 19/64") kadar uzunluk] ve üst tabakanın damarı yönünde oldukça yüksek küme oryantasyonu, göze çarpıcı teknik özellikleri ve özündeki son derece yüksek sağlamlığı garanti eder.    Nemli şartlarda kullanıma yönelik EGGER OSB paneller %100 formaldehitsiz yapıştırıcılarla imal edilir.

OSB Nedir ?

OSB; Yüksek Mukavemetli Neme Dayanıklı Levhadır

Nerede kullanılır ?

Çatı kaplamaları, shingle altı levhası, yer döşemesi, kombine ve tek uygulamalarda.
Araç karoseri imalatında, her türlü iç dekorasyon işinde ve ambalaj sanayinde.
Mağaza, dükkan yapımı ve dekorasyonunda. Baraka ve prefabrik yapıların iç bölmelerinde.
Depo, sahne, spor salonu, okul gibi mekanlarda. Sıra, masa yapımı gibi marangozluk uygulamalarında.
Neme dayanıklı, düz ve izoleli satıhların yapımında. Taşıyıcı zeminler, duvar ve ara bölme yapılarında. Duvar kaplamalarında. Siding altında…

Osb adlı ürünün kullanıldığı her yerde rahatlıkla kullanılabilir

Hangi üstün özelliklere sahiptir ?
T.C. Çevre ve Orman Bakanlığı, İç Anadolu Ormancılık Araştırma Müd. Laboratuarında “suda şişme yüzdesi ve eğilme direnci” test edilmiş ve sonuçları TS EN 300 Yönlendirilmiş Lif Levhalar standartına uygun olduğu tespit edilmiştir. Ayrıca FIRETEX yanma önleyici maddesi karışımı ile OSB-F adlı ürünün yanmaya karşı daha dirençli olduğu saptanmıştır.

Fiyatı ekonomik midir?

Üstün özelliklerine rağmen fiyatı piyasadaki muadillerine göre daha ekonomiktir.

 

BOYUTLARI TEST DEĞERLERİ
Kalınlık (mm) Ebat (mm) Ebat (mm) Test Konusu Sonuç Değerleri

9   2440 1220  Yoğunluk 650 kg/m3
11 2440 x 1220  1830 Kırılma Direnci 22 N/mm2
15 2440 x 1220  Çekme Direnci 0,65 N/mm2
18 2440 x 1220  1830 Suda Şişme (24 saat) % 11,5            

Doğru kullanım için teknik öğütler

 

UYGULAMA: Uygulamaya başlamadan önce OSB’lerin olası nem farklılıklarından etkilenmemesi için en az 48 saat önce uygulama yerine getirilip bekletilmesi gerekir. Bu sayede OSB ortama uyum sağlar ve uygulamadan iyi sonuç alınır. Çatıdaki mesnetlerin 61 cm aralıklarla ve düz olarak monte edilmesi gerekmektedir. OSB’ nin uzun kenarları mesnetlere dik olmalı ve kısa kenarlar mesnetlere tam olarak isabet etmelidir. OSB her ne kadar rutubete karşı dirençli olsa da aşırı sıcak ve rutubet nedeniyle olası genleşme düşünülüp, her plaka arasında 3 mm boşluk bırakılarak döşenmelidir. Ahşap malzemelerde kullanılan aletlerle kesme işlemleri kolaylıkla yapılabilen OSB, 5′lik çiviler ile en fazla 12 cm aralıklarla monte edilmelidir. uygulayıcı montaj sırasında mesnet yada aşıkların üzerinde durmaya özen göstermelidir. OSB uygulamasına başlamadan önce hem plakaların hemde döşenecek yerin kuru olmasına dikkat edilmelidir. OSB döşendikten hemen sonra shingle ya da membran uygulanmalıdır.

 

GÜVENLİK: Uygulayıcı montaj sırasında eldiven, maske ve gözlük kullanmalıdır. Çatıdaki çalışmalar ise kaymayı engelleyecek türden ayakkabılarla yapılmalıdır.

 

DEPOLAMA: Nakliye ve depolama sırasında plakaların suya ve aşırı sıcağa maruz kalması engellenmelidir. Kapalı depolarda ve kuru ortamlarda, zemin ile temas etmesine izin vermeden ve 150 cm yüksekliği geçmeden istiflenmelidir.


Osb Nedir ?
Osb'nin Kullanıldığı Yerler


       Sitemizde Osb, Osb Fiyatları, Osb Olçüleri, Kereste fiyatları , kereste Ölçüleri, lambri Çeşitleri, lambri Fiyatları, Membran fiyatları, Membran Çeşitleri, Cam Yünü Fiyatları, Cam Yünü Çeşitleri, Çatı ve İzolasyon malzemeleri hakkında detaylı bilgi alabilir, canlı destek veya mail yoluyla öğrenmek istediklerinizi sorabilirsiniz.  Sitemize üye olursanız güncel kampanyalardan ilk siz haberdar olursunuz.

 


  

Ihlamurkuyu Mah. Alemdağ cad. NO : 634

Ümraniye / İSTANBUL

www.senkereste.net

imfo@senkereste.net

 
----
 
 
Teklif İste
Ünvan / Ad Soyad
e-mail
Telefon
Adres
Miktar
Mesaj
 
 
 
www.ahsap-yapimarket.com
Site Haritası