Anasayfa


     Doğramalık Çam Kalas

   
 Teklif İste        Detay
 
 
Detay

 


                  



 Çam Kalas
                                                                                                               

 
     
 
                                       Kereste Hesaplama Programı İndir 
ISLENME ÖZELLIKLERI: Kolay islenir, iyi tutkallanir , elastikiyeti iyi , boyanabilir,cilalanabilir,tornalanabilir,soyulabilir,iyi çivi tutar ve renk verilebilir.
KULLANIS YERLERI:Binalarda kapi,pencere, dograma, köprü insaati, uçak ve gemi güverte dösemeleri , agaç malzemenin kullanilabilecegi her yerde degerlendirilebilir. 
Iç-dis cephe kaplamalarinda (lambri, döseme), kaplamacilikta, kontrplak, oymacilikta, tornacilikta,tel diregi, maden diregi,su içi insaatlarda ve travers olarak kullanilabilir.
 
       Genel olarak ülkemizde inşaat sektörü için kolay işlem gören ve ucuz olan Çam ağacı tercih edilmektedir.Ancak gelişen yeni teknoloji ile tünel kalıpçılığının
yaygınlaşması bu alanda keresteciliği de alternatif durumuna getirmektedir.İnşaatlık olarak ithal çam ucuz olduğu için de yerli çam tercih edilmemektedir.
Kavak ağacıda bu sektörde önemli ölçüde pay sahibi olmasına rağmen tercih sebebi olmaktan artık çıkmaya başlamıştır. 

       Çam türleri Türkiye ormanlarının %38,5 sahasına yayılmıştır. Ülkemizde Karadeniz, Marmara , Akdeniz ve Ege bölgelerinde yetişmektedir.Dünya'da Rusya ,
Sibirya , Urallar ve Komi bölgelerinde yetişir. Ayrıca Kuzey ve Orta Avrupa, Güney İspanya, Kuzey İtalya İskandinav ülkerinde ve Amerika'da yaygındır. Diri odun 5-10 cm 
genişlikte, sarımsı ile kırmızımsı beyaz renkte, öz odun kırmızımsı sarı, kahverengimsi, kırmızı olup giderek koyulaşır. Çok hızlı ve iyi bir şekilde kurutulabilir. 
Öz odun oldukça dayanıklıdır.Diri odun kolay emprenye edilir.
              
 
'---------------------------------------
 
 
Teklif İste
Ünvan / Ad Soyad
e-mail
Telefon
Adres
Miktar
Mesaj
 
 
 
www.ahsap-yapimarket.com
Site Haritası